Чтобы стать миллиардером, нужна прежде всего удача, значительная доза знаний, огромная работоспособность, но самое главное – вы должны иметь менталитет миллиардера. Менталитет миллиардера – это такое состояние ума, при котором вы сосредотачиваете все свои знания, все свои умения, все свои навыки на достижении поставленной цели.  Пол Гетти

Главная Новости

Инвестирование для начинающих

Опубликовано: 31.08.2021

инвестирование для начинающих

3 вещи, которые вы должны знать перед инвестированием

Вложение в акции, вероятно, является одним из лучших способов защитить себя от инфляции в долгосрочной перспективе, по крайней мере, исходя из их исторических показателей. Однако это не должно стать сложной задачей. На самом деле, чем больше вы упрощаете, тем лучше...

Однако есть некоторые вещи, о которых следует знать, прежде чем переходить к финансовым рынкам. Есть три фактора, которые влияют на ваши успехи в инвестициях на фондовом рынке: сколько вы вкладываете, как долго вы инвестируете и сколько вы возвращаете.

Чтобы минимизировать риски, необходимо диверсифицировать свои инвестиции в различные типы активов. Стартът на инвестиционния процес, докато сте млад пък, е друго задължително нещо, което ще Ви помогне в много по-голяма степен да се пенсионирате спокойно.

Но реалността е, че много хора, особено младите българи, не инвестират. И ако си мислите, че това е специфичен проблем само за България, ще сбъркате. Според проучване на Bankrate Millennials младите американци са единственото поколение сред американците, което отдава своите предпочитания на паричните средства пред инвестициите на фондовия пазар. Може би до голяма степен това може да се обясни с голямата финансова криза отпреди 10 години, наблюдавана от днешните млади инвеститори.

За щастие, инвестирането не е толкова сложно, рекомендую ознакомиться инвестирование для начинающих, колкото изглежда. Според ESI Money има три фактора, които определят колко добре ще се представяте на пазарите:

Оказва се, че времето е най-важния фактор за това колко добре ще се представят инвестициите Ви. Колкото по-голям е инвестиционният Ви хоризонт, толкова по-добри могат да са очакваните резултати - според експерти. А това - благодарение на най-добрия Ви приятел - сложната лихва.

Обърнете внимание на таблицата по-долу, която илюстрира разликата в спестяванията между двама души. Първият е на 15 години и започва да спестява по 1000 долара от работата си през лятото, в специална пенсионна сметка (която не се облага с данъци), в продължение на четири години. Вторият е на 25 години, като спестява по 1000 долара за същия период, след което и двамата спират да пестят.

При годишна доходност от 7% - по-младия спестител ще има почти два пъти повече пари, когато се пенсионира на 65-годишна възраст, без никакви допълнителни усилия. Дори и вторият спестител да продължи да пести същата сума до 30-годишна възраст, или с две години повече, той все още ще има по-малка сума.

Опубликовано: 31.08.2021 | Исправлено: 31.08.2021



Sharif Artemovich
13.10.2021 в 23:34
Сладости могут вызвать настоящую зависимость и расстройства пищевого поведения . Это особенно опасно, если вы находитесь в состоянии стресса. Сахар также вызывает множество проблем с желудком и ослабляет ваше тело . В результате это может привести ко многим опасным заболеваниям, таким как диабет, атеросклероз, заболевание почек, гипертония, рак и болезни сердца. Избыток сахара также влияет на внешний вид кожи, образование морщин и развитие целлюлита .

Все комментарии

Реклама

Реклама

Архив новостей

Реклама

 

Календарь

Реклама

Цитата дня

Я никогда ничего не покупаю, если не могу на одной бумаге описать мои объяснения и причины. Я могу ошибаться, но я буду знать ответ этому. «Я плачу 32 миллиарда долларов за компанию Coca-Cola, потому что…» И если вы не можете ответить на этот вопрос, вам не стоит покупать эти акции. Но если вы ответите на этот вопрос и сделаете это несколько раз, вы заработаете много денег.   Уоррен Баффетт
rss